2015. október 13., kedd

Off-page (Link népszerűség)


linkcsere, weboldal erősítés
SEO linkcsere?
A link népszerűség a SEO egyik fontos pontja. Azt mutatja, hogy releváns jó minőségű linkek mutatnak a weboldaladra. A keresőoldalak (a Google, mert igazából csak azzal foglalkozunk :) ) algoritmusai a céloldalra mutató linkek elemzésével határoz meg egy bizonyos indexértéket, mely jelentősen befolyásolja az oldal megjelenési helyét a keresőben.

A linképítés módjai

Linkcsere
A megfelelő, releváns, jó minőségű oldalakon érdemes linket elhelyezni. Az ilyen oldalak megtalálása, keresése, egyeztetés a linkelésről, időigényes és nehéz munka. A könyv a linkcsere folyamatát így írja le:
Keress olyan oldalakat, amelyeknek általánosságban hasonló a tematikájuk, mint a támogatni kívánt weboldal, de ne olyat, amely a kulcsszó SEÓ-zásában konkurál veled. Tedd ki az oldal linkjét a saját oldaladra, majd írj egy személyes levelet a webmesternek, megindokolva, miért hasznos mindkettőtöknek a linkcsere. Írj le minden fontos információt az oldaladról és add meg pontosan az URL-t.”
NEM KELL ELCSÜGGEDNI a gyakori visszautasítástól, ez teljesen normális.
Elvileg így lehet kulcsszócserét keresni. Gondolom csak angol nyelvű linkcserénél működik.
"Add a link" + "your keyword" "Add a site" + "your keyword" "Add URL" + "your keyword" "Add an URL" + "your keyword" "Submit a link" + "your keyword" "Submit a site" + "your keyword(s)" "Submit URL" + "your keyword(s)" "Submit an URL" + "your keyword(s)" "Suggest a link" + "your keyword" "Suggest a site" + "your keywords" "Suggest URL" + "your keyword(s)" "Suggest an URL" + "your keyword" "your keywords" + "directory" "your keywords" + "directories" keyword reciprocal + directory keyword exchange + directory keyword add site + directory keyword resources + directory keyword links + directory

A linkcsere egy nagyon jó oldalerősítő eszköz, ha jól csinálják

  • szignifikánsan megnövekedhet a forgalmad
  • az oldal népszerűségének növekedésével láthatóbb lesz a keresőben
  • plusz erőforrást biztosít a honlapnak
  • költségtakarékos
Az írás azt ajánlja, hogy a linkcsere projekteket Arelis és Optilink programokkal menedzseljük. Ezekkel megismerkedem, és később írok róluk.
Készíts e-zint
Ha jól értem, a weboldalt olyan érdekes és szórakoztató cikkekkel érdemes feltölteni, amelyet mások szívesen tovább osztanak, így népszerűsítve weboldalunkat.
Hozzon létre egy gyűjtőoldalt
Tematikus oldalt weboldalakról, amelynek a tetején a saját weboldal szerepeljen az első helyen. Engedje, hogy bárki hozzáadhassa a saját oldalát a gyűjteményhez.
Ajándék a látogatóknak
Tegyen ki letölthető e-bookot a látogatók számára, engedje, hogy továbbosztható legyen.
Cseréljen tartalmat
Hozzon létre egy TOP topikot, ahol más weboldalakon olvasható tartalmakat ajánl.
Web-gyűrű
Csatlakozzon vagy hozzon létre egy web-gyűrűt. (kulcsszó linkgyűrű).
Nem tom, hogy magyar oldalakon van-e ilyen web-közösség.
WEBTÉRKÉP benyújtása.
Ezt lásd Google Web Tools (ha majd egyszer eljutok odáig).
JoeAnt Directory, Zeal – a könyv ezt a két ingyenes weboldal térkép készítőt ajánlja.
Az FFA linkfarmok kerülendők.
Ez nem teljesen világos számomra, még nem tudom, hogy mejek azok a linkgyűjtő oldalak, melyek kerülendők, és melyek hasznosak.
Végül a SEOELITE programot ajánlják a kezdőknek.
Folytatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése