2015. október 1., csütörtök

SEO alapok 2.


weboldal SEO
SEO honlap
Folytatás

4. Főszöveg (Body text)

A főszöveg a weboldal arca, nagyon fontos, hogy ide jó minőségű, bő szöveg kerüljön. A keresők minden oldalt indexelnek, mindenütt vizsgálják a kulcsszavakat, mégis meg kell találni az egyensúlyt a jó marketingszöveg és az optimalizáltság között.

Néhány szabály, ami a főoldalra vonatkozik:
1. Az oldalak között a főoldal nyomja a legtöbbet a latban a keresőknél. Itt szerepelnie kell a fő kulcsszavainknak. Az oldal szövegezése nem szabad, h rövid legyen. A könyv szerint legalább száz szó. (Tanárom véleménye szerint sokkal-sokkal több tartalomra van szükség a főoldal esetében is.)

2. H1, H2…H6 tag

A tagok különös jelentőséggel bírnak. Az itt szereplő kulcsszavak indexelve lesznek, de nem szabad túlzásba esni. H1-ben egy kulcsszó, H2 két kulcsszó ajánlott a könyv szerint.

3. Kiemelés, dőlt betű – a kulcsszavak kiemelése vizuálisan is célszerű, némi pluszt ad a keresőknél. Itt sem szabad túlzásokba esni.

4. A főszöveg kulcsszó koncepciója: sűrűség, közelség, gyakoriság, előtérbe helyezés.

5. A kulcsszavak a legjobb helyen mindig a főszöveg elején vannak. (A könyv szerint) Az oldal és a mondat kezdetéhez közel kell esnie a kulcsszónak. A keresőmotor a beillesztett képek információit is indexeli. Itt nagyon fontos az ALT tag. Mindig lennie kell ALT tagnak a képhez.

6. Kulcsszó közelség. A Google és más keresők vizsgálják, hogy milyen közel vannak egymáshoz a kulcsszavak. Tedd a kulcsszavakat a lehető legközelebb egymáshoz és győződj meg róla, hogy a mondat értelmes.

7. Kulcsszó gyakoriság. Az ajánlott kulcsszó ismétlés a szövegben 3-7 alkalom. (Gondolom, a szöveg méretétől függ.) A keresők szeretik, ha sok összekötő szöveg van az oldalon.

8. A kulcsszó sűrűség. A kulcsszavak elosztva az összes szó számával a szövegben: 1-7 százalék lehet. A horgonyszövegek kulcsszavai beleszámítanak a kulcsszó sűrűségbe.

<a href="page.html">this is your anchor text </a>

9. Horgonyszövegek és linkek. Ezeknek mindig relevánsnak kell lenniük. Ha rosszul kulcsszavazzuk a horgonyszöveget, az többet árt, mint használ.

10. Frame, Java script, Flash. Frame: ne használd. A Java script és Flasht nem olvassa a keresőmotor, így nem is indexeli. Csak az oldal marketingje szempontjából hasznosak.

11. Navigáció. Az oldal navigációs struktúrája az egyik legfontosabb dolog.

Folytatás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése