2016. április 13., szerda

Website and SEO toolbox for Android

SEO app Androidra
SEO program Androidra

Androidos okostelefonon is lehet gyorsan SEOzni

Mint előző cikkemben írtam, a Keresőoptimalizálás néhány eszközét és megoldását okostelefonon is használhatjuk. Természetesen ezek az alkalmazások nem egyenlők a teljes értékű PC-s programokkal és a speciális weboldalak által nyújtotta lehetőségek közül sem tartalmaznak mindent, de sürgős esetben, azonnali megrendelésnél támpontokat adhat a Google keresőoptimalizálásra kijelölt weboldalakról.

Website and SEO Toolbox

Ezt az Androidos okostelefonra fejlesztett applikáció a Google Play Marketből tölthetjük le, fejlesztője a francia székhelyű MarginWeb.
A program alapvető optimalizálási információkat szolgáltathat a megadott weboldalakról néhány pillanat alatt. Természetesen erre az appra is érvényes, hogy az ingyenes és fizetős verzió eltérő szolgáltatásokat nyújt. Alapesetben a program oldalain reklámok is megjelennek, melyeket csak fizetés után lehet kikapcsolni.
A főképernyőn 6 ikonnal találkozhatunk:
  • Monitor
  • Quality
  • Ranking
  • Broken paths
  • keywords
  • Waybach Machine  Archive
Most az első három menüponttal foglalkozom, mely Google SEO szempontból fontos. A kulcsszavak helyezésének listázására az előző cikkben szereplő programot tartom alkalmasabbnak, ezért ezzel eleve nem foglalkozom.

Monitor

Ebben a menüben rögzíthetjük weboldalaink címeit. Ezeket a program tárolja, így a továbbiakban a megfelelő weboldalcímre kattintva megkaphatjuk, listázhatjuk a kért eredményeket, információkat.

Quality

Ez a programmenü a weboldal minőségének, keresőoptimalizáltságának meghatározására szolgál. Az app 24 szempont szerint vizsgálja a weboldalt és ezek alapján állapít meg Kritikus hibákat, javítandó hibákat és sikeres tesztet. A vizsgált kritériumok, weboldal kondíciók: Tirle, Description, Meta Keywords, Headings, Images, Text/HTML Ratio, Frames, In-Page Links, Domain 1st Registered, Domain Expiration, Dmoz, Favicon, Custom 404 Error Page, Printability, Page Size, Language, Server IP, Encoding, Doctype, Apple icon, Meta viewport tag, Flash test, Desprecated HTML Tags.
A program a felmerülő hibák esetében általános javítási lehetőségeket is felkínál.

SEO pagerank Android
Ranking oldal

Ranking

Ez a programrész jórészt használhatatlan, mivel a Google page rank már nem létezik, régebbi weboldalak esetében az archív helyezést jeleníti meg. Viszont megadja az applikáció a Google által indexelt oldalak számát és Backlinks counter is van. Az érdeklődők a weboldal Alexa Traffic Rankját is megtudhatják.
A program megadja, hogy a szociális hálókon: Facebook, Google+, Twitter, Linkedln, StumbleUpon, Pinterest hányan osztották meg illetve kommenteltk az adott oldalt. Itt meg kell jegyeznünk, hogy csak a konkrét url-re érvényes az információ. A megosztásokat és kommenteket domain szerint nem összesíti.

2016. április 6., szerda

SEO appok androidra

Mobil applikáció SEO szakembereknek
A program grafikonja
Kulcsszó rank tracker

Az okostelefonok terjedésével olyan eszközhöz jutottunk, mellyel a nap 24 órájában online kapcsolatban lehetünk a világgal. Bár a SEO-zás alapvetően egy PC-n, személyi számítógépen vagy laptopon végzett munka, lehetőségünk nyílik bizonyos elemzések, és statisztikák megtekintésére az okostelefon képernyőjén operatívan.
Az Android rendszerekre a Google Play Store-ból tölthetjük le a megfelelő applikációkat. Természetesen itt is jellemző a mobilmarketing alaptétele, ingyen csak korlátozott funkciókat érhetünk el, minden másért fizetnünk kell.

Kedvenc appom

SEO SERP mojo - Rank Tracker

Ez a kis applikáció a weboldalak kulcsszavainak Google, Yahoo, Bing rangsorát állapítja meg. Remekül követhető statisztikákat hoz létre a kulcsszavak pozícióváltásáról. Kényelmes, hogy több weboldal, több kulcsszavát is beírhatjuk, amit a program remek grafikonnal szemléltet.
Az ingyenes és fizetős változat között van néhány kényelmi különbség.
Az ingyenes változatban csak akkor indul el a napi frissítés, amikor a program az okostelefon képernyőjén aktív, ha közben hívást kapunk és háttérbe kerül a SEO SERP, akkor leáll a frissítés, míg a fizetős változatban az előre meghatározott időpontokban, a háttérben is megtörténhet a frissítés. Természetesen a fizetős változatban a szemléltető grafikonok is részletesebbek és változatosabbak.