2018. szeptember 2., vasárnap

Honlap optimalizálás 2018-ban

Mire figyelnek a SEO szakemberek


SEO weboldal optimalizálás
Honlap optimalizálás 2018
A Google keresőjében az első helyre kerülni nehéz, de nem lehetetlen. A honlapoptimalizálás és a linképítés sikeressége és a találati listában elfoglalt hely az alábbi kritériumok függvénye:

  • a kívánt kulcsszó nehézsége
  • a konkurencia mértéke és minősége
  • a SEO szakember felkészültsége
  • a PR-cikkíró szakszerűsége
  • a linképítés minősége.

Google algoritmusfrissítés 2018


A 2018-as honlapoptimalizálási trendek a várakozásoknak megfelelően alakultak. A Google a mobil platformokat helyezi előtérbe, a mobil eszközökre optimalizált weboldalak plusz pontokat kapnak, ugyanakkor a mobil és az asztal keresési eredmények nem egyeznek, ezért a megszokott módszereket és optimalizálási stratégiákat nem szabad hanyagolni.

Sebesség és gyorsaság


Az AMP, vagyis mobil használhatóság jegyében a Google 2018. augusztus elsején végrehajtott egy algoritmusfrissítést, mely elméletileg azon weboldalak számára jelentett előnyt, melyek használhatóság, gyorsaság szempontjából voltak tökéletesen optimalizálva. Ugyanakkor a szakemberek egy része úgy látja, hogy a tartalmi kidolgozottságot is hangsúlyosabban ellenőrzik a keresőrobotok, tehát a weboldalak optimalizálásánál ezt továbbra sem hanyagolhatjuk.

SSL titkosítás


Már a múltévben is halhattunk arról, hogy a https protokollal rendelkező honlapok kedvezőbb elbírálás alá esnek a Google keresőjében, az eredmények között azonban ez sokáig nem jelent meg, ennek több oka is van. Egyrészt a keresőóriás biztosított átfutási időt az oldalak készítői számára, hogy elvégezzék a szükséges módosításokat, a http címekről átváltsanak https-re. Emellett a már SSL titkosítással rendelkező oldalak esetében megfigyelhető, hogy az átirányítások ellenére is, nehezen vagy lassan értékelte a régi, http oldalra mutató linkeket a rendszer. Mostanra elmondható, hogy a találati lista zömét a https protokollra optimalizált honlapok teszik ki.

Hogyan optimalizáljunk tovább


A változások ellenére is egyértelmű, hogy a hasznos és jól elkészített tartalommal optimalizált honlapok továbbra is előkelő helyet foglalnak el a Google keresőjében, ezért a weblapos és SEO szakemberek mellett a PR-cikk írókra is egyre nagyobb szükség mutatkozik.


Honlap optimalizálás éa linképítés 2018-ban. A honlapoptimalizálás céljai és stratégiája 2018-ban is változatlan, az első helyre kerülés legjobb módja a szakszerű SEO, a weboldal tartalmi és formai optimalizálása valamint a biztonságos linképítés. Témák és kulcsszavak, melyről érdemes többet megtudni: Google helyezés javítása, honlap optimalizálás szakszerűen, weboldal keresés, internet, hatékony linképítés, online marketing, optimization expert, seo szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése