2019. február 2., szombat

Egy linkkel kevesebb

Megszűnik a Google+


SEO közösségi marketing
Honlap optimalizálás SEO és közösségi média
A honlap optimalizálás mellett a SEO szakemberek egyik legfontosabb feladata a minőségi, kreatív linképítés. A Google első tízbe kerülés nem egyszerű feladat, ezért alkalmazzák a közösségi oldalakon történő megosztást is. A Facebook vagy Google+ link önmagában keveset számít, azonban felhasználókat hozhat és a statisztikák szerint a kereső mégiscsak odafigyelt ezekre a linkekre.

Mentsd a menthetőt


A legtöbb SEO-s pusztán megosztásra használta a Google közösségi oldalát, ezért feltehetően nincs rajta értékes tartalom, ha mégis lenne, akkor azt április 2-ig kell letölteni onnan.

A letöltéshez egy archívumot kell létrehozni, ami rendkívül egyszerű, néhány kattintás, azonban maga a folyamat, legalábbis nálam, két óra elteltével is 0%-on áll, és hiába próbálom újraindítani.


Mit használhatunk linképítésre?


Mivel a közösségi hálókon egyszerűen és gyorsan lehet tartalmakat megosztani, ezért a Google+ kiesésével sokan további lehetőségek után néznek, bár a legtöbb szakember ezidáig is a lehető legtöbb platformot használta.

A Google+ kiesésével a Facebook marad a leglátogatottabb tartalommegosztó rendszer, tehát elsősorban ezt kell használnunk továbbra is. A szociális hálózatok közül az alábbiakat használhatjuk SEO-ra:

  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • Linkedln
  • Flickr
  • Quora
  • Tumblr
  • Elink.io

SEO vagy marketing?


A honlapoptimalizálók és linképítők tisztában vannak vele, hogy a legjobb megoldás az, ha a tunningolt weboldal tulajdonosa külön embert bíz meg a közösségi felületek kezelésével. Bár elsőre jó ötletnek tűnik, hogy olyan platformokat alkalmazzunk, melyek egyszerre több oldalt is képesek kezelni, SEO szempontból hasznosabb lehet, ha a megosztott tartalmat minden közösségi médiumban egyedi kísérőszöveggel, egyedi képpel teszünk közzé.

Az oldalak, cikkek és tartalmak megosztásakor oda kell figyelni, hogy a leírás a SEO szempontjából releváns legyen, és a megfelelő kulcsszavak kerüljenek a kiemelések mellé, próbáljuk itt is kerülni a túlhalmozást.


 Egy linkkel kevesebb lesz áprilistól az optimalizált weboldalakon. A Google+ 2019 áprilisában megszűnik, ezért a honlap optimalizálás és linképítés során már nem alkalmazhatják a SEO szakemberek, de a közösségi média rejt még lehetőségeket. Néhány téma, melyel érdemes lehet foglalkozni, olvasgatni: seo szakember, honlap optimalizálás ára, közösségi háló használata, prémium linképítés, Google keresés, Facebook marketing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése